Vonnes adventskalender lucka 5 – plocka skräp

I dag utmanar den alternativa julkalendern oss att plocka upp och kasta något skräp du ser. Det gjorde jag faktiskt fastän jag inte hunnit kolla kalendern än. Jag gör så då och då, om jag ser att det ligger t.ex. ett godispapper på golvet i trapphuset på jobbet. I dag plockade jag upp en använd topz, som låg på golvet i gymmets omklädningsrum. Nån hade tappat den eller missat papperskorgen. Jag är också en sån typ som plockar upp och trycker ner använda pappershanddukar som missat papperskorgen på offentliga toaletter.

Egentligen är det märkligt att jag är så här hjälpsam och ordentlig i vissa fall, eftersom jag i mångt och mycket är en riktig slarvmaja. Men, åtminstone när det gäller mina egna arbetsplatser känner jag mig delaktig i helheten, och då tycker jag också att jag ska plocka upp skräp som ligger på fel ställe. Jag tänker liksom att det är allas ansvar att arbetsplatsen är trivsam och representativ, trots att det finns vissa som har som jobb att städa.

Ibland diskar jag också andras disk fastän principen är att var och en diskar efter sig. Och plockar ihop gamla tidningar och för till pappersinsamlingen. Vi talar fortfarande om jobbet. Kanske det också har att göra med att jag inledde min “karriär” som ÅA-anställd med att vara praktikant. Då var det min uppgift att fördela posten, kopiera papper, vädra klassrummet, torka tavlan, förbereda professorns föreläsningar, you name it.

Plockar du upp skräp som ligger här och där? Om inte, så tycker jag att du kan börja med det idag 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Vonnes adventskalender lucka 5 – plocka skräp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s