dag 32

…är det onsdag. Dymmelonsdag enligt vissa, och askonsdag enligt andra. Hursomhelst är det onsdag i Stilla veckan och jag har ledigt. Egentligen är det ju inte ovanligt att jag har ledigt, eftersom onsdagar också i vanliga fall är lediga dagar för mig. Men nu känns det liksom lite ledigare än vanligt ledigt, eftersom jag håller påskferie och tar ut två lediga dagar (skärtorsdag och följande tisdag), vilket i kombination med mina vanliga lediga dagar gör att jag har 8 jobbfria dagar i rad. Skönt.

I dag är jag fortfarande billös och kvar i stan eftersom jag ska hålla bodypump ikväll. Enklast så, då behöver ingen skjutsa mig och jag behöver inte heller låna någons bil. Om jag fortfarande är billös i morgon (vilket är troligt, det tar ju tid för de omlackerade delarna att torka osv.) får militärsonen, som är hemma på permission, hämta mig och så får vi handla till helgen samtidigt.

Det går att vara utan bil, men det blir mycket mera ställande och pusslande. Jag gillar friheten att få komma och fara som jag vill, och skulle därför inte vilja samåka regelbundet, trots att jag förstår att det är bra för miljön. För min ork och mitt välbefinnande är det så viktigt att få ställa mina arbetstider som det känns bäst för mig från dag till dag, och också att få uträtta ärenden när jag behöver och känner för det.

Att ta bussen till jobbet är inget alternativ för den som jobbar heltid och bor där vi bor. Busstiderna följer skolornas tider och ger inte utrymme för någon åttatimmarsdag. Nu när jag bara jobbar 6 timmar skulle det förstås kunna gå att ta bussen, men då skulle jag inte kunna hålla lika lång matpaus och då inverkar det igen på sikt på min ork. Det här med att lära sig leva med sin begränsade ork kräver också… ork, eftersom livet ska planeras och justeras hela tiden för att tillvaron ska fungera. På ett annat sätt än förr, planerar och justerar gör man förstås jämt. Svårt att förklara.

I väntan på kvällen ska jag repetera programmet, vila, sticka, ringa en vän. Och så ska jag dammsuga, har jag tänkt.

Vad gör du idag?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s