dag 90 – rabarber

Rabarbern i vår trädgård prunkar troget år efter år. Eftersom jag fortfarande har tre små och en liten burk kvar i frysen, tänkte jag att jag får satsa på att använda upp dem. Så idag tog jag den fjärde lilla burken (som fanns där medan det var fyra små och en liten kvar) och testade ett nytt recept till efterrätt: smörstekt kardemummarabarber med vaniljglass. Det var blogg- och facebookvännen Bitte som hade länkat till receptet.

Smaken var helt ok, men vi hade väntat oss att det skulle vara ännu godare. Man skulle kanske ha behövt använda färsk rabarber. Den djupfrysta rabarbern kylde ner smöret så att man liksom inte märkte av att den skulle ha blivit stekt. Fast det kan inte ha varit helt illa, jag har ätit två rejäla portioner *raaap* 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s