dag 48 – krokodilen

Från pingviner till krokodiler. Jag tog en skapande paus från pingvinsockorna och gick och lade mig efter att jag skrivit föregående inlägg.

I dag är det långfredag. Då ska man tänka på Kristi lidande och död. Men det har redan så många som är klokare än jag skrivit om, så jag ska skriva om krokodilen i stället.

När vi skulle på södernresan fick vi en katalog med tax free-produkter som man kan beställa och få på flyget, på tur-resan eller på retur-resan. (Kan man säga “en katalog med tax free-produkter”, eller låter det då som att produkterna bokstavligen skulle vara inslagna i den i stället för presenterade i den?) Jag beställde lite vin, och ett armband som jag skulle få på hemresan. Och så tänkte jag beställa en krokodil. En sån där grön, stor uppblåsbar krokodil som man kan ha när man badar. Maken trodde att jag tänkte köpa den på tur-resan, och såg en aning tveksam ut inför tanken på att gå omkring, utan barn, med en hustru som släpar på en stor grön krokodil… men det var inte så jag hade tänkt, utan jag skulle köpa krokodilen på hemresan, och ha den att leka med vid villan i sommar.

– Tror du att det är en bra idé, Diiva kommer att ha sönder den direkt, sa maken. Äsch då. Det hade jag ju inte tänkt på. Han hade så rätt. Jag kunde se framför mig hur jag skulle komma glatt gående mot stranden med krokodilen under armen, och hur hunden skulle komma och hoppa och nafsa efter krokodilen och vilja vara med och leka…. och så *poof*

Jag beställde ingen krokodil. Men varje gång jag såg såna där krokodiler i sou… hur stavas det där nu igen? Souvenirbutiker eller “supermarkets”, så var jag frestad igen.

Det blev ingen krokodil. Äsch. Jag ångrar mig redan lite. Kanske de finns att köpa i Finland också? Om jag åtminstone skulle hinna bada med den en eller ett par gånger innan den skulle gå sönder…

Advertisements

2 thoughts on “dag 48 – krokodilen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s